Кломид

Показване на единствения резултат

Филтър по цена

Филтриране по атрибут

Филтриране по състояние на наличност

Filter by rating

Приемът на стероиди ви помага бързо да натрупате мускулна маса. Всичко обаче си има цена: след като завършат курса, спортистите трябва да положат усилия, за да възстановят тялото си. Особено остър проблем е намаляването на интензивността на производството на тестостерон. В този случай на помощ идват така наречените антиестрогени, най-ефективният от които е Кломид.

Защо трябва да приемате антиестрогени?

Антиестрогените се използват широко от спортисти, които използват андрогенно-анаболни стероиди за повишаване на ефективността на тренировките. Ползите от антиестрогените са трудни за надценяване, тъй като след курс на стероиди ендокринните жлези намаляват производството на тестостерон.

Това се случва по проста причина: ако хормонът влезе в тялото отвън, необходимостта от неговото производство изчезва. В резултат на това дъгата хипофиза-хипоталамус-яйчник става все по-малко активна. И колкото по-дълго един спортист приема стероиди, толкова по-малко тестостерон се произвежда.

Важно е да се знае, че скоростта на намаляване на активността на собствените жлези зависи от приема на пролактин, екстрадиол и прогестерон в тялото. Ако нивото на един от тези хормони надвиши определена стойност, дейността на ендокринните жлези ще бъде потисната още повече. Затова е важно да следите нивата на хормоните, да се изследвате навреме и винаги да имате на разположение инхибитори на екстрадиол и пролактин.

Естествено, трябва да върнете нивата на тестостерон до нормални стойности възможно най-бързо: от това зависи не само вашият външен вид, но и ефективността на тренировките. За да се нормализират нивата на тестостерон възможно най-скоро, се препоръчва да се приемат антиестрогени.

Много спортисти след курс на приемане на стероиди се опитват да възстановят нивата на тестостерон с помощта на хранителни добавки, билкови инфузии и други съмнителни средства. Това не трябва да се прави: след курса тялото остава в хормонална дупка, когато нивото на фоликулостимулиращия и лутеинизиращия хормон е почти нула. Именно от тези хормони зависи интензивността на секрецията на тестостерон.

Кломид влияе върху производството на FSH и LH. Освен това се свързва с естрогенните рецептори. Следователно, дори ако се открие високо ниво на естроген в кръвта на спортиста, няма нужда да се страхувате: хормонът ще бъде в неактивна форма.

През първите дни от приема на Кломид нивата на LH и FSH бързо достигат максимум, докато нивата на тестостерон се повишават. Само за няколко седмици нивата на тестостерон се връщат до нивото, наблюдавано преди курса на стероиди. Въпреки това, продължителността на приема на лекарството зависи от индивидуалните характеристики на тялото на спортиста: за някои са достатъчни две седмици, при други отнема няколко месеца.