Стероиди

забранено за лица по 18

Стероидите са синтетични вещества имитиращи мъжкия хормон тестостерон. Имаме добри новини за теб, с тяхна помощ ще разгърнеш максималният потенциал на мускулатурата, достигането на значителни размери на сила, мощност и релеф. Трудното изгаряне на мазнините ще остане в миналото. Знаем колко време прекарваш в залата и тренираш здраво, но напредваш трудно и бавно. Ние сме намерили решение на твоя проблем с помощта на анаболните стероиди, които ще намериш от steroida.bg

Стероидите обикновено се произвеждат от организма. Това са ендогенни хормони – тези, които се синтезират в човешкото тяло, както при мъжете, така и при жените. Стероидите са много голям клас химикали. Най-популярни са така наречените анаболни стероиди, които помагат за създаването на протеин.

Има и други стероиди, които не са свързани с мускулния растеж. Пример за това е прогестеронът, който също е стероид, но изпълнява функцията за регулиране на женската репродуктивна система.

Много хора свързват стероидните хормони с тестостерона, но това е само един от „представителите“.

Основни видове стероиди

Гонадостероидите са съединения, произвеждани от половите жлези: естрогени, андрогени (тестостерон, андростендиол, дихидротестостерон) и гестагени.

Кортикостероидите са вещества, произвеждани от надбъбречната кора: минералкортикоиди и глюкокортикоиди.

В съвременните силови спортове говорим за екзогенни стероидни хормони, които влизат в тялото отвън под формата на фармакологични лекарства. Това са изкуствено създадени стероиди, които действат като полови хормони. Представени са от тестостерон и неговите производни.

Анаболните стероиди са вещества от животински (по-рядко растителен) произход с висока биологична активност. Те участват в регулацията на метаболитните функции на организма, ускоряват образуването и обновяването на части от клетки, тъкани и мускули. Това е анаболизъм – процес, чрез който се образуват нови високомолекулни съединения. С прости думи - генериране на клетки, синтез на протеини и хормони, които насърчават растежа на мускулните влакна, което постигат спортистите.

Анаболните стероиди (известни също като анаболни андрогени) са синтетични вещества, които са структурно подобни на мъжкия полов хормон тестостерон. Те могат да имат анаболен (билков) ефект, насърчавайки мускулния растеж и сила, както и андрогенен (мъжки) ефект, влияещ върху развитието на мъжките полови белези.

Анаболните стероиди се използват от спортисти, бодибилдъри и други за увеличаване на мускулната маса, подобряване на спортните постижения и подобряване на физическото представяне.

Положителни ефекти

Повишена мускулна маса

Анаболните стероиди могат да помогнат за увеличаване на протеиновия синтез и растежа на мускулната тъкан.

Подобрена сила и издръжливост

Те могат да увеличат способността за извършване на интензивни упражнения.

Ускоряване на възстановяването

Анаболните стероиди могат да намалят времето за възстановяване след тренировки.

magnifier