Кленбутерол

Разработването на лекарството Кленбутерол е извършено единствено с цел получаване на лекарство срещу астма. Но при тестовете то показало ценни свойства и качества, благодарение на които е станало много по-широко използвано. Заедно с терапията на астма, Кленбутерол често се приема от културисти и спортисти.

Как действа Кленбутерол?

В мастната и мускулната тъкан има два вида адренергични рецептори – алфа и бета. Възбуждането на първата група рецептори предизвиква активно натрупване на мастни депа, а втората група, напротив, регулира функционирането на тялото по такъв начин, че мазнините започват да се използват като източник на енергия.

Кленбутеролът е бета 2 агонист. Стимулира бета тип адренергични рецептори. Използването му задейства механизъм на биохимични реакции, които засилват липолизата - разграждането на мазнините на компоненти.

Приемът на Кленбутерол, освен че изгаря мазнините, има ускоряващ ефект върху метаболизма, като увеличава скоростта му с около 20-30 процента.

Липопротеин липазата действа по-активно при приема на Кленбутерол, което предотвратява образуването на мазнини в тялото. Употребата на това лекарство стимулира функцията на щитовидната жлеза, за да увеличи производството на хормони, които са изгарящи мазнини. Тези свойства на медикамента са отлични за подпомагане на премахването на излишните мастни натрупвания.

Кленбутерол - отличен помощник за всеки спортист

Кленбутерол се превръща в отличен помощник за всеки спортист по време на периода на сушене, позволява ви да ускорите метаболизма и секрецията на хормони, синтезирани от щитовидната жлеза. Тези и други ефекти правят възможно загубата на телесни мазнини, докато следвате диета, която включва калориен дефицит.

Преди да приемете Кленбутерол, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар. Само специалист ще може да оцени вашето здравословно състояние и да даде препоръки относно дозировката и продължителността на приема на лекарството.

Не злоупотребявайте с Кленбутерол. Това е мощно средство и ако се използва неправилно, може да доведе до сериозни странични ефекти като сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.

Използвайте кленбутерол само според указанията. Не го приемайте, за да ускорите загубата на тегло или да увеличите мускулната маса без съвет от вашия лекар.

magnifier